Twitter 1.2

Vem Twittrar och varför?
Twitter används framför allt av privata personer. Som jag har nämnt innan så twittrar de om saker som de känner eller göra just den lilla stunden, den kan till exempel vara ”jag äter goa sushi”, ”jag är arg på min kompis”, ”vad ska jag göra” och så vidare. Men Hamilton har nämnt att Twitter används också av många företag till exempel Skandia Mäklarna, Stockholms Jazzfestival, Grand Hôtel Stockholm och Betania Health. Det finns många affärsnyttor med att använda Twitter, ochenligt Hamilton finns det 10 anledningar:

1.       ”Nå ut till intresserade, snabbt och med tvåvägskommunikation”

2.       ”Förbättra din SEO”

3.       ”Öka öppenhet och dialog”

4.       ”Ta del av viktiga personers idéer och tankar ”

5.       ”Pejla av den stora massan”

6.       ”Du kan hash-tagga”

7.       ”Du kan retweeta”

8.       ”Mobil närvaro – ditt eget mobilnummer”

9.       ”White label Twitter”

10.   ”Kolla vem dina jobbansökningar verkligen är”

För mer information om vad dessa 10 anledningar innebär, besök hemsidan: http://www.happiness.se/artiklar/vad-ar-twitter.php

De företag som använder sig utav Twitter är  (Hamilton).

 

Fördelar och nackdelar med Twitter
Företagen som använder Twitter kan förstärka sitt varumärke genom att twittra om de, samtidigt då de får feedback direkt från andra människor, kan sprida informationer om sig själv snabbare och kan kommunicera med klienterna samt göra en snabb marknadsundersökning (Arvidsson, Visuri, 2011, s.5)

En fördel är nog att man inte behöver bli vän med twittare för att kunna få information om den. Man kan följa om man vill. Men samtidigt vill man kanske inte dela med sig allt med okända twittare, utan bara med sina vänner, släktingar eller bekanta.

En nackdel med Twitter är antal tecken som man kan använda för att skriva tweets, där gränsen är max 140 tecken, vilket gör att man inte få skriva något långt och måste därför förkorta ner meningen. Dock går det snabbare att få ut viktiga informationer och budskap som man vill meddela till andra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0